Zal ik JOU het grote geheim van succesvol je doelen behalen verklappen? | Verslaving coachen met paarden

Zal ik JOU het grote geheim van succesvol je doelen behalen verklappen?

Oefening Baart Kunst
september 7, 2015
Ben jij de kapitein van jouw schip?
november 2, 2015
Show all

Zal ik JOU het grote geheim van succesvol je doelen behalen verklappen?

en nee, je hoeft geen topsporter te zijn zoals Michael Jordan of Tiger Woods, die volgens eigen zeggen hun succes hieraan te danken hebben.

Pink Elephant

Van  Michael Jordan en Tiger Woods van kunstenaar Michelangelo tot Arnold Schwarzenegger… allemaal gebruiken ze de magische succesformule van  het visualiseren.

Visualiseren is een ander woord voor verbeelden… door vele ook wel de  “the power of the mind” genoemd.

Doe eens de Roze Olifant Test… en denk NIET aan een ROZE olifant. Waar dacht jij aan? Ja, geef maar eerlijk toe…  ook jij ziet nu een roze olifant voor je. In het bewuste en onderbewuste speelt er meer af, dan dat je je bewust bent… maak hier op een positieve manier gebruik van! Het is tenslotte bekend dat een mens alles gelooft wat hij of zij tegen zichzelf herhaalt, of het waar is of niet!

Jouw ultieme doel is het overwinnen van je verslaving… daarnaast zal je vast ook wel andere doelen hebben, die het beste uit jezelf halen en die je verder helpen. Zet deze doelen zo dat het al bereikt is , maak er een concreet plaatje van in je hoofd… en versterk het. Visualiseer je doelen, zie, voel, hoor, ruik, proef ze… en doe dit met overtuigingskracht!

Het zal in het begin even wennen zijn… maar, de ‘truc’ is dat je er daadwerkelijk geloof in hebt.

… Ga een commitment met jezelf aan voor 100 dagen. De neuro wetenschap heeft namelijk bewezen dat het 21 dagen duurt om een nieuwe gewoonte eigen te maken, en een effect van verandering te merken. Het duurt rond de 100 dagen om de gewoonte tot een automatisme te maken… die echt krachtig is.

Visualiseer  dagelijks… en je zult resultaat gaan merken!

Met het visualiseren van je doelen vergoot je:

  • Zelfvertrouwen
  • Motivatie
  • Focus

Veel succesvolle mensen ontwikkelde doormiddel van visualiseren een ‘mindset’ dat zij succesvol zouden worden, ook al wees niets in die richting en kregen zij uit geen enkele hoek de steun of het vertrouwen wat nodig was om hun droom te verwezenlijken.

Dankzij het visualiseren van hun doelen, ontwikkelde zij een groot geloof in zichzelf… en waren zij in staat om met een groot zelfvertrouwen tot acties over te gaan, die hun dichter bij het bereiken van hun droom bracht.

Visualisatie is iets wat JIJ ook kunt doen… het geeft alleen geen garantie dat  je niet kunt falen. Maar, ook hierin heeft de geschiedenis laten zien, dat de mensen die doormiddel van visualisatie in zichzelf blijven geloven… en ondanks hun tegenslagen keer op keer blijven terugkomen. Omdat zij geloven dat zij op de lange termijn succesvol zullen zijn.

Wat helpt je doelen te visualiseren… is het maken van een vision board. Ga aan de slag met tijdschriften, lijm en een schaar. Hang het resultaat op een plaats waar je het vaak kunt zien.

Zet doelen die te bereiken zijn… wil je bijvoorbeeld gezonder eten, maak er een doel van… zet het op je vision board… en visualiseer dagelijks dat jij lekker gezond aan het koken bent…. en smakelijk zit te genieten van je maaltijd… zie, voel, hoor, ruik en proef het!

Dagelijks visualiseer ik mijn zeven doelen… op persoonlijk, relationeel, financieel, materieel en spiritueel gebied. Gezondheid, karaktereigenschappen… je droombaan. Noem maar op… allemaal mooie doelen om te visualiseren.

… aan het eind van mijn visualisatie breng ik al mijn doelen in een gouden bal richting mijn hart… en deze gouden bal schiet ik het universum in, langs de maan, de sterren en planeten… The Sky is Not the Limit!vision-board

Ook heb ik mijn doelen voor dit jaar op een vision board naast mijn computer hangen. Voor mij is het visualiseren en mijn vision board, mijn  “kompas en kaart” die mij de weg wijzen richting mijn doelen. En mij het vertrouwen geven… dat ik ze kan bereiken!

Ik ben heel benieuwd… ga jij met jezelf een commitment aan om 100 dagen je doelen te visualiseren? … en ga jij creatief aan de slag met een vision board? Laat het me weten en deel dit in het commentaarveld hieronder.

Op jouw overwinning!

esther-benard-ht1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *