Sisu | Verslaving coachen met paarden
Wat is jouw stijl
april 7, 2014
Dream on
juni 2, 2014
Show all

Sisu

foto 65Sisu…waarschijnlijk heb je nog nooit van het woord gehoord? Dit kan ik mij helemaal voorstellen, want het is een oeroud Fins woord.

Het woord is in het Nederlands niet helemaal te vertalen…maar komt op het volgende neer; het hebben van lef, positiviteit, volharding….en een innerlijke kracht om een bepaalde, vaak langdurige taak te voltooien.

Sisu is een begrip in Finland en een belangrijk onderdeel van de nationale identiteit onder de bevolking. Wetenschappers hebben aangetoond dat Finnen een bovengemiddeld doorzettingsvermogen of volharding zouden hebben. Dit omdat ze al eeuwenlang vaker op de proef zijn gesteld, door onder andere de zware natuurlijke elementen zoals de lange koude winters met weinig daglicht… de eeuwenlange overheersing door de Zweden of de Russen die hen de oorlog verklaarde.

Het leven met een verslaving gaat ook niet bepaald over rozen… waardoor je vaker dan gemiddeld op de proef bent gesteld. Je zou kunnen zeggen dat jij hiermee je eigen sisu hebt ontwikkeld. Maak er gebruik van…niet om te overleven, maar om te leven!

Wees als de Finnen… zelfs als alles er verloren uitziet zal een Fin met sisu zijn mouwen opstropen en ervoor gaan; moedig blijven vechten totdat hij echt verslagen is….of overwonnen heeft.

 

Sisu staat voor jouw innerlijke kracht die ervoor zorgt dat jij je doelen bereikt… en zo je verslaving overwint!

Wat is jouw grootste innerlijke kracht, en waar ga je het voor inzetten? Deel dit in het commentaarveld hieronder.

 

Op jouw overwinning!

esther benard ht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *