Oefening Baart Kunst | Verslaving coachen met paarden
Welke taal spreek JIJ?
augustus 26, 2015
Zal ik JOU het grote geheim van succesvol je doelen behalen verklappen?
oktober 5, 2015
Show all

Oefening Baart Kunst

Ben jij klaar om je leven te veranderen? … met deze gedachte alleen, kom je er niet. Van een leven met verslaving… naar een leven zonder verslaving is een behoorlijke verandering.

Wil je echt je leven veranderen, dan zal je in actie moeten komen… en veel moeten oefenen. Leren praten, lopen, lezen en schrijven maakte je jezelf ook eigen door veel te oefenen en te herhalen.

Jij weet bijvoorbeeld als geen ander de rituelen rond je gebruik… dit is ook het resultaat van vele jaren oefenen en herhalen. Je hebt hier zolang op geoefend, dat het zelfs een automatisme is geworden. Als je nu iets nieuws gaat oefenen, zoals stapje voor stapje een leven zonder verslaving… staat je leven ineens helemaal op zijn kop.

De beste intentie bij het oefenen en herhalen van een leven zonder verslaving is altijd je best doen. Je best doen is trouwens het enige wat je kunt doen. Ook al lukt de ene keer iets voor tachtig procent, de andere keer maar voor twintig procent… je intentie is je best doen voor de volle 100%

Je best doen is nooit hetzelfde en verschilt van situatie tot situatie… ben je moe of ben je uitgerust? Zit je goed of slecht in je vel? Hoe je situatie ook is, als je maar voor jezelf kunt zeggen, dat je ‘je best’ hebt gedaan.

Verwacht dus niet dat alles zomaar lukt. Oude gewoontes zijn sterk in je geest verankerd… en oud gedrag kan dus zomaar de kop op steken.

Doe dus gewoon je best en als iets niet lukt, spreek dan met jezelf af, dat je het de volgende dag weer gaat doen… en de volgende dag weer. Blijf dus oefenen en je zult zien dat het elke dag makkelijker gaat… en je nieuwe gewoontes op den duur ook automatisme gaan worden.

Voor een verslavingsvrij leven, zul je het één en ander moeten gaan oefenen om je doel te bereiken… Wat wil jij veranderen, waar je zeker voor moet gaan oefenen… en je best voor gaat doen? Deel dit in het commentaarveld hieronder.

Op jouw overwinning!    11219411_702167909912411_5533724003545781873_n

esther benard ht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *