Klopt Jouw Verhaal? | Verslaving coachen met paarden
Hoop Jij op een Verslavingsvrij Leven… of heb Je er Vertrouwen In?
juli 6, 2015
Welke taal spreek JIJ?
augustus 26, 2015
Show all

Klopt Jouw Verhaal?

Een boom is een boom omdat dit ons van jongs af aan is geleerd. Ooit is er in Nederland een overeenstemming bereikt dat we een boom een boom noemen. Waar vervolgens weer de  volgende ‘etiketjes’ op zijn geplakt zoals hoog, klein, mooi, groen of dor. We zien een boom als een feit… maar, is het wel zo’n feit?

Wij mensen creëren tijdens ons leven een eigen verhaal, door de meningen en oordelen van onze familie, vrienden, de samenleving, het geloof, de media… noem maar op.

Wat is jouw verhaal? Hoe kijk jij naar jezelf als je in de spiegel kijkt… is het echt waar dat je te klein of te groot, te dik of te dun bent… is het echt waar dat je een loser bent? … of het houden van niet waard?

Alles en iedereen om je heen heeft een mening over hoe je bent of niet bent en hoe je zou moeten zijn. Al deze meningen ben je als de waarheid gaan zien… maar, is dit wel waar? Je bent wat je geloofd wat je bent… maar, dit komt niet overeen met wie jij echt ten diepste bent.

Je verteld jezelf een verhaal… ik ben niet goed genoeg, ik ben niet sterk genoeg, mijn leven wordt nooit wat… en ga zomaar door. Je geest is zo krachtig… dat als je jezelf zo veroordeelt, dit een ware nachtmerrie kan worden. Jouw geluk hangt af van de wijze waarop je naar jezelf kijkt.

Bedenk dat jij je eigen verhaal kan creëren… je kunt je verhaal opnieuw schrijven? Wees tijdens het schrijven vriendelijk tegen jezelf, vertel jezelf dat je een mooi mens bent of kijk eens wat er gebeurt als je tegen jezelf zegt: ‘Het leven is geweldig en ik kan alles aan!’

Wees je bewust van de manier waarop je naar jezelf kijkt en hoe je over jezelf praat… is dit wie je echt bent? Zo niet, verander de woorden die je jezelf hebt opgeplakt en verander hiermee je verhaal.

Welk verhaal zou jij het liefst in je leven willen creëren… kies de woorden in de richting van de waarheid en liefde voor jezelf.

Wil jij je verhaal opnieuw schrijven? Ik ben heel benieuwd welke titel je verhaal krijgt… deel dit in het commentaarveld hieronder.  Book of love

Op jouw overwinning!

esther benard ht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *