About | Verslaving coachen met paarden

About


Esther Benard (1970)

Rond mijn twaalfde ontstond mijn interesse voor verslaving aan harddrugs, hierdoor las ik de boeken van Christiane F, de moeder van David S en het verrotte leven van Floortje Bloem. Deze boeken weerhielden mij er echter niet van, om van de harddrugs af te blijven, integendeel…

Op zestienjarige leeftijd, heb ik met oud en nieuw uit nieuwsgierigheid en met de gedachte ‘ik wordt toch niet verslaafd’ voor het eerst coke gesnoven… verslaafd werd ik dus wel, helemaal toen ik op zeventienjarige leeftijd mijn liefde voor heroïne ontdekte.

Door mijn verslaving ben ik diep gezakt, en heeft het mij de nodige jaren gekost mijn verslaving te overwinnen. Op mijn zesentwintigste overwon ik mijn verslaving, en met mijn diploma van de straat op zak, voegde ik in de jaren die erop volgde nog verschillende diploma’s voor in de hulpverlening aan toe. Mijn werkveld werd de verslavingszorg.

Tijdens mijn werk in de verslavingspsychiatrie ben ik als grote dierenliefhebster, vele malen getuigen geweest van de therapeutische waarde van dieren. Dit heeft voor mij de basis gelegd om met Equine Assisted Coaching te werken, ofwel ‘Coaching met Paarden’.

Esther Benard-export-0031

Coachen met Paarden

Paarden leven in het hier en nu, oordelen of veroordelen niet… en leven in kudden waar sociale vaardigheden van cruciaal belang zijn voor de veiligheid van de kudde. Daardoor merken paarden de kleinste non-verbale en emotionele signalen op. Ze spiegelen je lichaamstaal (ook het onbewuste) en geven dit feilloos aan je terug. Dit maakt paarden tot bijzonder krachtige boodschappers.
De 100% natuurlijke en eerlijke feedback geven je inzichten van waaruit je aan de oplossing kunt werken. Dit alles door het zelf te ervaren met het paard!

Coachen met paarden richt zich op de oplossing, in plaats van het probleem… Het is niet gericht op het verleden, maar vooral op het heden en toekomst.
Coachen met paarden geeft je de mogelijkheid belangrijke stappen te zetten in je proces naar een verslavingsvrij leven. De combinatie van rustgevende natuur en activiteiten met paarden werken helend voor je lichaam en geest.

Mijn missie is JOU te helpen

Mijn missie is JOU te helpen terug te komen in je eigen kracht, terug naar het leven waar JIJ van droomt. Want… ik geloof dat er ook voor JOU een beter leven is weggelegd!

Ik weet dat dit makkelijker gezegd is, dan gedaan. Op mijn steun en hulp kun je in ieder geval rekenen!...


Overwin je verslaving!

Met 'De 10 fouten die je MOET vermijden om clean te blijven':

  • kan je terugval voorkomen
  • kom je sterker in je schoenen staan door de do’s and don’ts
  • krijg je het inzicht dat alleen stoppen met gebruik, niet voldoende is om al je problemen op te lossen
  • krijg je het inzicht dat in ‘stapje voor stapje’ de kracht ligt

Download hieronder mijn e-boek!

Opt In Image
Anti spam - Je gegevens zijn veilig.